Gogosi prajite cu branza dulce – Reteta simpla si rapida

Gogosi prajite cu branza dulce – Reteta simpla si rapida

Aceste gogosele le poti servi cu zahar pudra, smantana cu vanilie sau dulceata, iar reteta este usor de preparat folosind doar cateva ingrediente de baza.

Ingrediente (pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 250 ml):
250 g branza de vaci
250 g faina alba
2 oua
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
330 g smantana
1 lingura de zahar
Pentru servire: zahar pudra, smantana cu zahar vanilat sau dulceata

Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana obtii un aluat omogen.
Incalzeste o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie. Folosind o lingura pentru galuste sau o lingurita, ia bucati mici din aluat si pune-le in uleiul fierbinte. Prajeste la foc mediu (aproximativ la treapta 4) pana devin aurii. Roteste-le din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Asigura-te ca uleiul este bine incins inainte de a pune prima transa de aluat.
Scoate gogosile prajite pe un servetel de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei.
Serveste gogosile calde, pudrate cu zahar, si insotite de smantana vanilata sau dulceata.

Pofta buna!