Aceste gogosi cu mere sunt pufoase si aromate, perfecte pentru momentele in care vrei sa savurezi un desert rapid si usor de preparat. Cu un miez moale si bucatele de mere, sunt ideale pentru un mic dejun sau o gustare dulce.
Ingrediente:
210 g faina de grau
150 ml lapte
1 lingura de zahar (aprox. 12 g)
1 ou
20 g unt topit
7 g drojdie instant
1 mar mare
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol, dizolva drojdia si zaharul in laptele cald.
Cerne faina intr-un alt bol mare, adauga untul topit, oul si amestecul de drojdie. Framanta pana obtii un aluat omogen si elastic.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Prepararea merelor:
Curata marul, scoate semintele si taie-l in cubulete mici.
Formarea gogosilor:
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, formand un strat de aproximativ 1 cm grosime.
Taie aluatul in cercuri mici, folosind un pahar sau un taietor rotund.
Pune cateva bucatele de mar pe fiecare cerc de aluat si pliaza marginile in sus, formand gogosi mici, ca pe niste pachetele.
Asaza gogosile formate pe o suprafata presarata cu faina si lasa-le sa mai creasca timp de 20 de minute.
Prajirea:
Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca. Prajeste gogosile in ulei incins pana devin aurii, intorcandu-le pe ambele parti.
Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servirea:
Presara gogosile cu zahar pudra inainte de a le servi.
Pofta buna!