Gogosi pufoase de casa

Gogosi fragede cu cartofi si unt in aluat, care le fac incredibil de moi si aerate.

Ingrediente
500 g faina alba
1 ou
1 galbenus
200 ml lapte
20 g drojdie proaspata
160 g cartofi (fierti si razuiti)
1/2 lingurita sare
2 linguri unt
50 ml rom

Mod de preparare
Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i si razuieste-i fin.
Intr-un bol mare, pune faina, sarea, cartofii razuiti, oul, galbenusul, untul topit si romul. Separat, amesteca laptele cald cu drojdia si putin zahar, lasandu-le sa se activeze cateva minute. Toarna amestecul de lapte si drojdie peste celelalte ingrediente si framanta pana obtii un aluat neted si elastic.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Presara faina pe suprafata de lucru, intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm si decupeaza gogosile folosind un pahar sau o forma rotunda. Asaza-le pe o tava si lasa-le sa mai dospeasca timp de 1 ora.
Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul. Pune gogosile in ulei cu partea superioara in jos, acopera tigaia pentru cateva secunde, apoi descopera si intoarce gogosile pe cealalta parte. Continua prajirea pana devin aurii si bine rumenite.
Scoate gogosile pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau umplute cu gem dupa preferinta! Pofta buna!