Ingrediente (pentru 50 bucati):
200gr iaurt de vaca cu grasime,
2 oua,
2 plicuri zahar vanilat,
2 linguri zahar,
o fiola esenta de vanilie,
un praf copt,
300gr faina,
coaja rasa de la o lamaie,
un plic cu zahar vanilat.
Metoda de preparare:
Intr-un bol se bat ouale cu un pliculet de zahar vanilat, pana se topeste de tot zaharul. Se adauga esenta de vanilie, iaurtul, si se cerne faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine toate ingredientele si se adauga coaja rasa de lamaie. Rezultatul va fi un aluat foarte moale, cremos. Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderenta sau intr-un tuci.
Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat cu lingura si se pune in uleiul incins. De fiecare data se baga mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o sa se lipeasca. Dupa ce s-au copt gogosile pe ambele parti, se scot cu o paleta pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar vanilat cat sunt inca calde.
Va dorim pofta buna si spor la gatit!