Gogosi pufoase umplute cu crema de vanilie

Aceste gogosi pufoase, preparate in casa, sunt perfecte pentru orice moment al zilei. Umplute cu o crema fina de vanilie sau cu gem, ele devin un desert delicios si aromat, pe placul tuturor.

Ingrediente pentru aluat:
4 oua
45 g unt
250 ml lapte
75 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
5 g sare
25 g drojdie proaspata
Faina (cat este necesar pentru un aluat moale)
Pentru prajit:
Ulei pentru prajit
Pentru umplutura (la alegere):
Crema de casa (vezi reteta de mai jos)
Crema instant pentru tort
Gem
Pentru decor:
Zahar pudra

Mod de preparare
Prepararea aluatului
Se framanta un aluat moale si elastic si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie groasa si se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.
Gogosile se prajesc in ulei incins pana devin aurii pe ambele parti.
Umplerea gogosilor
Se pot umple fie cu crema de vanilie, fie cu gem, folosind un pos cu un varf special pentru umplut sau printr-un mic orificiu realizat cu o lingurita.
Se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Crema de vanilie pentru umplutura
Ingrediente:
1 litru lapte
4 oua
200 g zahar
200 g faina
2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se incalzeste jumatate din lapte.
Separat, se bat ouale cu zaharul, faina si restul de lapte.
Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga treptat amestecul de oua, amestecand constant.
Se fierbe pana se ingroasa, apoi se adauga vanilia.

Aceste gogosi delicioase sunt ideale pentru orice ocazie si vor fi pe placul intregii familii!