Gulas Unguresc. O varianta delicioasa pentru a diversifica mesele in familie

Gulas Unguresc

Gulasul unguresc este o alegere perfecta pentru un pranz de familie sau pentru diverse ocazii speciale. Acest preparat traditional, bogat si consistent, poate fi pregatit in cantitati mai mari, astfel incat sa fie savurat timp de 2-3 zile.

Ingrediente:
500 g pulpa de porc
300 g ciuperci champignon
1 ardei rosu
1 morcov
1 ceapa
1 lingurita boia dulce
2 boabe ienibahar
1 frunza de dafin
2 catei de usturoi
250 ml apa
1 lingura sos de soia
1 lingura faina de grau
1 lingura pasta de rosii
sare
piper

Mod de preparare:

Taiati carnea de porc in cubulete mici si asezonati-o cu sare, piper si boia dulce.
Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie cu putin unt sau ulei. Adaugati usturoiul zdrobit si amestecati.
Dupa ce ceapa si usturoiul s-au inmuiat, adaugati carnea de porc. Prajiti-o pana capata o culoare aurie.
Adaugati ciupercile taiate felii si lasati-le sa se gateasca pana isi reduc volumul.
Puneti in tigaie ardeiul si morcovul taiate cubulete, pasta de rosii si sosul de soia. Amestecati si lasati sa se inabuse timp de cateva minute.
Adaugati ienibaharul, frunza de dafin si 250 ml apa. Lasati totul sa fiarba la foc mic timp de 60 de minute.
Dizolvati o lingura de faina in 100 ml apa si turnati amestecul in gulas. Fierbeti pana cand sosul se ingroasa.
Serviti gulasul cu cartofi, paine sau clatite de cartofi.

Paste in sos cremos cu pui, bacon si spanac

Paste in sos cremos cu pui , bacon si spanac

Ingrediente:
350 g paste
3 rosii
3 catei de usturoi
250 g spanac
2 fileuri de piept de pui (aproximativ 500 g)
250 g bacon afumat
200 g branza topita cu ierburi aromatice
250 ml apa fierbinte
Condimente: sare, piper, ierburi provensale, cimbru
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Opareste rosiile, indeparteaza coaja si taie-le cubulete.
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga cateii de usturoi zdrobiti si caleste-i timp de 2 minute. Adauga frunzele de spanac si gateste-le pana isi reduc volumul. Adauga rosiile taiate si mai gateste timp de 5 minute. Scoate amestecul din tigaie.
Curata, usuca si taie fileurile de pui in cuburi. Condimenteaza-le cu sare, piper, ierburi provensale si cimbru. Taie baconul in cuburi.
Prajeste baconul si puiul intr-o tigaie incinsa pana devin aurii. Adauga spanacul si rosiile calite anterior.
Dizolva branza topita in apa fierbinte si toarna amestecul in tigaie. Condimenteaza cu sare si piper si gateste pana cand sosul se ingroasa.
Pune pastele pe farfurii si toarna sosul deasupra.