Incercati sa preparati prajitura CREMES astfel si n-o veti mai face altfel

prajitura CREMES

Ingrediente:
(pentru o tava de 22 x 22 cm)
500 + 500 ml lapte
2 plicuri de budinca de smantana fara zahar (40 g fiecare)
80 g faina de grau (jumatate de pahar)
170 g zahar tos (aproximativ 3/4 de pahar)
5 galbenusuri
1 pachet de aluat foietaj
200 g unt moale
zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Turnam laptele intr-un bol adanc, adaugam praful de budinca si faina.
Adaugam zaharul si galbenusurile, apoi amestecam bine cu un tel.
Incalzim laptele intr-o cratita si il fierbem. In timp ce amestecam continuu, turnam treptat amestecul de budinca in laptele fierbinte. Continuam sa amestecam pana cand crema se ingroasa.
Transferam crema intr-un bol curat, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca complet.
Impartim aluatul foietaj rece in 18 patrate egale. Coacem patratele in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.
Intr-un alt bol, batem untul cu mixerul si adaugam treptat crema de budinca rece, cate o lingura pe rand, pana se omogenizeaza.
Asezam 9 patrate de aluat foietaj racit pe fundul tavii (fixam marginile cu folie alimentara), apoi intindem crema de budinca peste ele.
Acoperim cu celelalte 9 patrate de aluat foietaj.
Punem desertul la frigider pentru cel putin doua ore.
Dupa ce l-am scos din frigider, eliminam marginile si folia, apoi presaram zahar pudra deasupra. Desertul este gata de servit.