Cand descoperi aceasta reteta, preparatele tale din carne tocata nu vor mai fi niciodata la fel. Pe langa faptul ca metoda de preparare este surprinzatoare, mancarea e plina de legume si mult mai putin grasa. Curios? Citeste mai departe pentru toate detaliile.
Rulouri din carne tocata in hartie de copt
Carnea tocata este o solutie excelenta pentru un pranz ieftin si gustos. Totusi, chiftelutele clasice sau sosurile de paste pot deveni monotone. Aici intervine aceasta reteta inovatoare.
Carnea gatita pe tigaie, in hartie de copt, este o alternativa sanatoasa la chiftelutele prajite. Aceasta foloseste mai putin ulei, iar legumele sotate adaugate in umplutura sunt o alegere sanatoasa pentru intreaga familie.
Ingrediente
1 kg carne tocata de pui
200 g ceapa (aproximativ 2 cepe mari)
150 g morcov (1 morcov mare sau 2 mai mici)
150 g ciuperci
3 catei de usturoi
1 legatura mica de patrunjel
1 ou
100 g pesmet
Condimente: sare, piper, boia dulce, oregano
Optional: 100 g mozzarella rasa
Mod de preparare
Prepararea carnii:
Pune carnea tocata intr-un bol. Rade 100 g de ceapa si usturoiul pe razatoarea mica si adauga-le peste carne. Daca macini carnea acasa, poti macina si ceapa impreuna cu usturoiul.
Sparge oul deasupra, adauga patrunjelul tocat marunt si pesmetul. Amesteca bine compozitia si asezoneaza cu sare, piper, boia si oregano. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.
Pregatirea umpluturii:
Rade morcovul pe razatoarea mare, toaca restul de ceapa si taie ciupercile in felii subtiri. Caleste toate legumele pe putin ulei de masline, asezonand cu sare si piper. Cand legumele devin moi, ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca.
Modelarea rulourilor:
Taie bucati patrate de hartie de copt, cu latura de aproximativ 15 cm. Formeaza portii de carne tocata in forma de dreptunghiuri si pune pe mijloc o lingura din umplutura de legume. Cu ajutorul hartiei, ruleaza carnea astfel incat legumele sa fie complet invelite. Strange hartia la capete ca pe o bomboana.
Gatirea rulourilor:
Pune rulourile in hartie pe o tigaie, la foc mic, si acopera-le cu un capac. Gateste-le timp de 30 de minute. Dupa acest interval, scoate rulourile din hartie si mai prajeste-le cateva minute in tigaie, in propriul suc, pana devin aurii.
Optional:
Presara mozzarella rasa peste rulouri, acopera tigaia si lasa-le cateva minute pana se topeste branza.
Acest preparat delicios si sanatos este perfect pentru pranz sau cina. Poti sa-l servesti cu o salata sau o garnitura usoara. Pofta buna!