Islere cu crema de ciocolata

Islere cu crema de ciocolata

Ingrediente pentru aluat:
300 gr faina
250 gr unt cu 82% grasime
150 gr zahar pudra
150 gr nuca macinata
1 lingurita de cacao (optional)

Ingrediente pentru crema:
200 gr ciocolata amaruie cu 80% cacao
200 ml frisca lichida
1 lingurita esenta portocale

Ingrediente pentru glazura: 200 gr ciocolata amaruie, 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul: Incepeti prin a pune untul moale intr-un bol mare. Adaugati zaharul pudra si mixati bine pana cand amestecul devine cremos si zaharul este complet incorporat. Adaugati apoi miezul de nuca, cacaoa (daca o folositi), si faina. Folositi o spatula pentru a omogeniza compozitia, obtinand un aluat moale si putin lipicios. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina, deoarece consistenta poate varia in functie de tipul de faina folosit. Puneti aluatul intr-o folie alimentara si lasati-l in congelator aproximativ 10 minute.

Dupa ce aluatul s-a racit, intindeti-l intre doua foi de folie alimentara, utilizand un sucitor pentru a forma o foaie de grosime medie. Indepartati folia de deasupra si, cu ajutorul unui pahar, decupati discuri din aluat. Transferati cu grija discurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti fursecurile timp de 5-10 minute, pana cand devin usor aurii pe margini si la baza. Dupa coacere, lasati-le sa se raceasca inainte de a le umple cu crema.

Crema: Incalziti frisca lichida pe foc mic, avand grija sa nu o aduceti la punctul de fierbere. Cand este bine incalzita, luati-o de pe foc si adaugati ciocolata rupta in bucati mici si esenta de portocala. Amestecati pana cand obtineti o crema omogena si fina. Lasati crema la frigider pentru aproximativ 2 ore, pana cand se intareste.

Asamblarea: Dupa ce crema s-a racit si s-a intarit, lipiti fursecurile doua cate doua, aplicand crema intre ele. Topiti ciocolata la bain-marie impreuna cu uleiul, apoi glazurati fiecare fursec. Puneti o lingurita de glazura in mijlocul fiecarui fursec si intindeti-o cu miscari circulare, astfel incat sa acopere intreaga suprafata si sa se scurga usor pe margini. Dupa ce toate fursecurile sunt glazurate, lasati-le la temperatura camerei timp de 10-25 minute pentru ca glazura sa se intareasca, apoi puneti-le in frigider peste noapte.