Linzer fraged in straturi – un desert simplu si delicios

Acest linzer fraged in straturi este un desert clasic, usor de preparat, dar extrem de aspectuos si gustos. Reteta provine dintr-o carte veche de retete si este perfecta pentru iubitorii de aluaturi fragede. Se prepara cu untura, ceea ce ii confera o textura sfaramicioasa, iar combinatia dintre aluatul cu cacao si gemul acrisor il face irezistibil.

Ingrediente (pentru o tava de aproximativ 20×20 cm):
1 galbenus de ou
150 g untura
100 g zahar pudra
Coaja rasa de la 1 lamaie medie (netratata)
400 g faina
6 g praf de copt (jumatate de plic)
Putin lapte (cat sa lege aluatul)
3 linguri cacao neindulcita
Gem de orice fel (rezistent la coacere)

Mod de preparare:
Prepararea aluatului: Se mixeaza galbenusul cu untura, zaharul pudra si coaja rasa de lamaie pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se framanta adaugand putin lapte, pana cand aluatul devine usor de intins.
Se imparte aluatul in trei parti egale. In doua dintre ele se incorporeaza pudra de cacao.
Asamblarea prajiturii:
Se intinde prima foaie de aluat cu cacao si se asaza in tava.
Se unge cu un strat generos de gem.
Se intinde foaia de aluat simpla, se asaza peste gem si se unge si aceasta cu gem.
Se intinde ultima foaie de aluat cu cacao si se asaza deasupra.
Coacerea: Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra pentru un aspect mai elegant si se taie felii.

Acest linzer in straturi este fraged, aromat si perfect pentru a fi servit alaturi de o ceasca de ceai sau cafea! Pofta buna!