Macaroane la cuptor cu mere – o explozie dulce de savoare

Aceasta reteta de macaroane la cuptor cu mere este un deliciu care combina gustul desertului cu textura unui fel principal. Perfecta pentru zilele cand dorim sa savuram ceva dulce si reconfortant, aceasta reteta este simplu de pregatit si va satisface cu siguranta pofta de dulce a intregii familii.

Ingrediente pentru 6 portii:
200 g macaroane (preferabil integrale)
810 g mere rase si caramelizate
300 ml smantana dulce
2 oua
20 g zahar pudra (aproximativ 2 linguri)
Coaja rasa de la 1 portocala
10 g zahar vanilat (1 plic)
40 g praf de budinca de vanilie (1 plic)
Scortisoara (dupa gust)
Unt (pentru uns forma)
20 g gris (pentru tapetat forma)

Metoda de preparare:
Fierbe macaroanele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Unge un vas termorezistent cu unt si presara gris uniform pentru a preveni lipirea.
Pune ¾ din cantitatea de macaroane pe fundul vasului.
Spala bine portocala si rade coaja. Amesteca coaja cu merele caramelizate si intinde amestecul uniform peste stratul de macaroane. Presara scortisoara dupa gust.
Adauga restul de macaroane peste merele caramelizate.
Intr-un bol, amesteca smantana, ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de budinca. Foloseste un mixer pentru a obtine o consistenta usor spumoasa.
Toarna uniform amestecul de smantana peste macaroane si mere, asigurandu-te ca toate straturile sunt bine acoperite.
Preincalzeste cuptorul la 200°C (cu functia de incalzire sus-jos si ventilator). Introdu vasul in cuptor pentru 25 de minute, pana cand stratul de deasupra capata o nuanta aurie.

Serveste preparatul cald, pentru o experienta culinara dulce si reconfortanta!