Acest amestec simplu transforma cartofii obisnuiti intr-o adevarata delicatesa culinara. Marinada ofera o savoare de neuitat, fara a mai fi nevoie de sare. Incearca si vei vedea cat de usor este sa faci cartofii copti irezistibili!
Ingrediente pentru marinada:
1 kg de cartofi
30 ml sos de soia (aproximativ 2 linguri)
30 ml ulei vegetal (aproximativ 2 linguri)
45 g mustar (aproximativ 3 linguri)
15 g miere (aproximativ 1 lingura)
3-5 catei de usturoi (zdrobiti)
Ierburi aromatice uscate, dupa gust: oregano, busuioc, chimen macinat, maghiran
Piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Spala bine cartofii si pune-i la fiert intr-o oala cu apa. Fierbe-i pana devin semi-moi. Scoate-i din apa, lasa-i sa se raceasca putin, apoi usuca-i si taie-i in sferturi sau felii groase.
Intr-un bol, amesteca sosul de soia, mustarul, mierea, usturoiul zdrobit si ierburile aromatice (oregano, busuioc, maghiran sau chimen macinat). Sosul de soia este suficient de sarat, astfel ca nu mai este nevoie sa adaugi sare suplimentara.
Treci fiecare felie de cartof prin marinada, astfel incat sa fie acoperita uniform, si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.
Coace cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-30 de minute, pana capata o crusta crocanta si aurie. Lasa tava descoperita pentru a obtine cartofi crocanti.
Daca iti place branza, poti adauga putin cascaval ras in marinada, pentru o crusta si mai crocanta.
Aceasta marinada simpla adauga o aroma intensa cartofilor copti, transformandu-i intr-un preparat special, ideal ca garnitura sau gustare. Incearca reteta si descopera cum cartofii simpli pot deveni un deliciu culinar!
Pofta buna!