Marmorat si Cremos – Desertul Care Se Topeste in Gura

Ingrediente:
1000 g branza de vaci cremoasa (ideal tip „din galeata” – fina si fara zer)
4 oua
130 g zahar
2 lingurite zahar vanilat (sau 1 lingurita extract de vanilie)
2 linguri (aprox. 40 g) budinca de vanilie pudra
3 linguri (aprox. 20 g) cacao

Mod de preparare:
Pune branza intr-un bol mare si amestec-o bine cu mixerul, pana devine omogena si pufoasa.
Adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare.
Incorporeaza zaharul, zaharul vanilat si budinca de vanilie pudra.
Imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-una din parti, adauga cacao si amesteca bine.
Asamblare si coacere:
Tapeteaza o forma de chec (dimensiuni aproximative: 23 x 10 cm) cu hartie de copt.
Pune alternativ, cu lingura, cate o portie de compozitie alba si una de compozitie cu cacao, pentru un efect de „zebra” sau marmorat.
Asaza forma de chec intr-o tava mai mare, in care ai turnat apa fierbinte pana la jumatatea inaltimii formei cu cheesecake (bain-marie).
Atentie: Asigura-te ca tava mare nu are scurgeri.
Coace la 160°C timp de 60 de minute, apoi creste temperatura la 170°C si mai coace inca 20 de minute.
Scoate tava cu apa din cuptor, dar lasa cheesecake-ul in cuptor sa se raceasca lent, cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-a racit complet, da-l la frigider pentru cateva ore (ideal peste noapte).

✨ Pont:
Textura acestui cheesecake este una densa, dar catifelata – un desert usor de facut, dar cu un rezultat demn de cofetarie. Poti adauga coaja rasa de portocala pentru un plus de prospetime sau inlocui cacaoa cu cafea instant pentru o varianta „mocha”.