Aceste clatite cu branza de vaci sunt ideale pentru un mic dejun savuros sau un desert rapid. Cu o textura moale si un gust delicat, se prepara usor si sunt perfecte pentru intreaga familie. Iata cum le poti pregati acasa, urmand aceasta reteta simpla.
Ingrediente
250 g branza de vaci
2 oua (marimea M)
2 linguri de praf de budinca (de smantana sau vanilie)
1 lingura de faina alba
1 lingurita de zahar vanilat
1 lingura de zahar
1/3 lingurita de praf de copt
Zahar pudra pentru decor
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Zdrobeste branza de vaci cu o furculita.
Adauga ouale si amesteca bine cu o lingura pana obtii o compozitie omogena.
Adauga toate ingredientele uscate si amesteca bine pana la omogenizare.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si toarna compozitia cu o lingura, cate o lingura mare de aluat pentru fiecare clatita.
Prajeste clatitele pe ambele parti pana devin aurii.
Serveste-le pe o farfurie, stropite cu miere sau pudrate cu zahar pudra.
Pofta buna!