„Minotaur” – prajitura decadenta care cucereste orice pofticios

Aceasta prajitura intensa, cu nume mitologic, este una dintre cele mai apreciate deserturi de casa. Gustul sau bogat si textura fina au facut-o rapid favorita in familie. Combina un blat pufos de cacao cu doua straturi de crema, unul cu lapte praf si altul cu mascarpone si ciocolata neagra. Iata cum se prepara!

Ingrediente (tava 24 x 24 cm):
Blat:
65 g faina alba
100 g zahar
4 oua
20 g cacao
Crema I (lapte praf):
200–250 g unt sau margarina
125 ml lapte
240 g lapte praf
100 g zahar
Crema II (ciocolata):
250 g mascarpone
100 g ciocolata neagra
150 ml smantana pentru frisca (30%)

Mod de preparare:
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o bezea lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile si mai mixeaza putin.
Adauga faina cernuta si cacaua, amestecand usor cu o lingura de lemn. Ai grija sa nu ramana pulbere neincorporata la baza.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace blatul la 180°C timp de 15 minute. Lasa-l sa se raceasca.
Incalzeste laptele cu zaharul pana da in clocot, apoi lasa-l sa se raceasca.
Mixeaza untul moale, apoi adauga treptat laptele racit, mixand continuu.
Incorporeaza laptele praf, cate o lingura pe rand, continuand sa mixezi pana obtii o crema fina.
Toarna ciocolata maruntita intr-un ibric, adauga smantana si incalzeste la foc mic pana se topeste complet. Lasa la racit.
Intinde crema de lapte peste blatul racit.
Mixeaza mascarponele, apoi incorporeaza treptat crema de ciocolata, obtinand o compozitie omogena.
Intinde crema de ciocolata peste primul strat si da prajitura la rece – ideal peste noapte.
Aceasta prajitura se taie perfect a doua zi si este absolut irezistibila!