Ingrediente:
25 g pudra de cacao;
100 g zahar;
500 ml lapte;
1 lingurita esenta de vanilie;
250 ml smantana sau frisca lichida cu 33% grasime.
Mod de preparare:
-Intr-un vas, combinati pudra de cacao cu jumatate de litru de lapte si adaugati zaharul. Amestecati bine pana cand zaharul se dizolva complet.
-Puneti amestecul pe aragaz si aduceti-l la fierbere la foc mediu, amestecand continuu pentru a preveni arderea. Adaugati esenta de vanilie si continuati sa amestecati pana cand obtineti o consistenta groasa.
-Lasati amestecul sa se raceasca complet, amestecand in mod constant pentru a evita formarea cocoloaselor.
-Dupa ce amestecul s-a racit, turnati-l intr-un bol si bateti-l cu un mixer de mana timp de 1-2 minute pana devine o spuma pufoasa si aerisita, dar fina si moale.
-Incorporati crema de ciocolata in frisca si bateti pana obtineti o textura ferma si cremoasa.
-Transferati mousse-ul de ciocolata intr-o punga cu varf decorativ si stoarceti-l in pahare joase de sticla.
-Presarati deasupra fulgi de ciocolata si puneti desertul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire pentru a se intari.