Ingrediente (4 portii):
Muschi de porc – 6 felii a cate aproximativ 70 g fiecare
Ceapa – 1 buc.
Usturoi – 3 catei
Ardei gras mic dulce – 4 buc. sau 1/2 ardei mare
Dovleac placintar – 1/4 dintr-un dovleac de marime medie
Fasole verde congelata – 1 mana
Supa de carne (sau de legume) – aproximativ 1 litru
Ulei de rapita – 4 linguri
Faina alba – 2 linguri
Smantana 30% sau 18% – 1 lingura
Frunze de dafin – 3 buc.
Boabe de ienibahar – 5 buc.
Condimente: sare, piper, boia dulce, amestec de legume deshidratate fara potentiatori de gust, maghiran
Metoda de preparare:
Prepararea carnii: Presara feliile de muschi cu sare, piper, boia dulce si maghiran. Lasa-le la marinat timp de 30 de minute.
Prepararea legumelor: Taie ceapa, usturoiul si dovleacul in cuburi mici. Taie ardeiul in fasii subtiri.
Sotarea legumelor: Intr-o tigaie, incalzeste uleiul si adauga legumele taiate impreuna cu fasolea verde congelata. Soteaza-le timp de cateva minute, pana cand incep sa se rumeneasca.
Sotarea carnii: Muta legumele spre marginea tigaii si pune feliile de muschi la mijloc. Prajeste fiecare felie timp de 1 minut pe fiecare parte. Poti praji carnea in doua serii daca nu incape toata odata, asezand felii prajite pe marginea tigaii, pe legume.
Gatire lenta: Dupa ce toate feliile de carne sunt prajite, amesteca totul si adauga supa de carne (sau legume). Pune frunzele de dafin, boabele de ienibahar si amestecul de legume deshidratate. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1,5 ore sau pana cand carnea este frageda.
Ingrosarea sosului: Intr-un borcan, amesteca o lingura de apa cu faina si smantana. Agita bine pana se dizolva faina complet. Adauga acest amestec in sosul din tigaie, putin cate putin, amestecand continuu, pana cand sosul capata consistenta dorita. Potriveste de sare si piper dupa gust.
Sfaturi:
Acest preparat se serveste cel mai bine cu cartofi piure, orez sau legume la abur.