O reteta perfecta pentru o masa de familie! Combinatia dintre muschiuletul fraged de porc si sosul intens de hrean este o alegere excelenta.
Ingrediente:
Muschiulet de porc – 500 g
Hrean ras – 40-60 g (2-3 linguri)
Smantana pentru gatit (30%) – 250 ml
Sare – dupa gust
Piper negru macinat – dupa gust
Cimbru uscat – dupa gust
Rozmarin uscat – dupa gust
Boabe de ienibahar – 5 bucati
Foi de dafin – 2 bucati
Ulei – pentru prajit
Mod de preparare:
Taiati muschiuletul de porc in felii si aplatizati-le usor cu mana. Condimentati-le cu sare si piper. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti feliile de muschiulet pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Turnati 250 ml de apa peste carne, adaugati boabele de ienibahar si foile de dafin, apoi presarati cimbru si rozmarin. Acoperiti tigaia si lasati carnea sa se inabuse timp de 15 minute.
Adaugati hreanul ras si aduceti amestecul la punctul de fierbere.
Turnati smantana si amestecati bine, astfel incat sosul sa devina omogen.
Potriviti de sare si piper, daca este necesar.
Se serveste cel mai bine alaturi de o garnitura de orez sau legume sotate. Pofta buna!