Napoleonka in 15 minute

Aceasta prajitura delicioasa, cunoscuta sub numele de Napoleonka, este un desert cremos, rapid si usor de pregatit. Se prepara fara coacere, folosind biscuiti simpli si o crema fina de vanilie. Este ideala pentru momentele cand vrei un desert rafinat, dar fara prea mult efort.

Ingrediente:
400 g biscuiti simpli (Petite Beurre sau alt tip crocant)
1 l lapte
2 plicuri budinca de vanilie (80 g in total)
150 g zahar
200 g unt la temperatura camerei
1 lingurita esenta de vanilie
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un bol, dizolva praful de budinca de vanilie in 200 ml de lapte rece. Pune restul de lapte (800 ml) intr-o cratita la foc mediu si adauga zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga amestecul de budinca si amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Dupa ce crema s-a ingrosat, ia-o de pe foc si las-o sa se racoreasca usor (aproximativ 10 minute). Adauga untul taiat cubulete si esenta de vanilie, apoi mixeaza bine pana obtii o crema fina si omogena.
Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi (20×30 cm). Toarna crema de vanilie peste biscuiti si niveleaza bine. Acopera cu un alt strat de biscuiti, apasand usor pentru a se fixa.
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore, de preferat peste noapte, pentru ca biscuitii sa se inmoaie si sa capete o textura perfecta.
Presara zahar pudra deasupra inainte de servire si taie prajitura in patrate egale.

Aceasta Napoleonka se prepara extrem de rapid, dar are un gust deosebit, fiind perfecta pentru orice ocazie!