Ingrediente pentru baza:
12 foi de napolitana (2 pachete a cate 6 foi, dimensiune aprox. 30×15 cm)
Ingrediente pentru crema:
200 g zahar (sau 2 lingurite indulcitor lichid)
100 ml apa (poate fi putin mai mult, daca este necesar)
130 g margarina (moale, dar nu topita)
200 g lapte praf (sau crema de cafea praf)
100 g fulgi de cocos (se poate adauga mai mult dupa gust)
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca laptele praf, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Adauga margarina, dar nu o incorpora inca.
Fierbe zaharul cu apa pana obtii un sirop. Toarna siropul fierbinte peste amestecul din bol, astfel incat margarina sa inceapa sa se topeasca. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Ia o foaie de napolitana si intinde pe ea 2-3 linguri de crema folosind o spatula, astfel incat sa fie distribuita uniform. Pune deasupra o alta foaie si continua sa aplici crema, strat dupa strat, pana la terminarea celor 6 foi din primul pachet. Nu aplica crema pe ultima foaie.
Repeta procedura cu al doilea pachet de foi de napolitana.
Acopera napolitanele cu hartie de copt, pune deasupra lor o greutate (de exemplu, doua tavi si un tocator mai greu) si lasa-le la frigider peste noapte. Astfel, aromele se vor intrepatrunde, iar foile de napolitana vor deveni mai moi.
Dupa racire, taie napolitanele in forme si dimensiuni dorite: patrate, dreptunghiuri sau romburi.
Sfat util:
Lucreaza rapid cu crema, deoarece aceasta devine mai greu de intins pe masura ce se raceste.
Pofta buna!