Negresa cu aroma de cafea si nuca

Negresa cu aroma de cafea si nuca

Negresa cu aroma de cafea si nuca este un desert perfect pentru iubitorii de prajituri dense si pline de savoare. Aceasta reteta combina gustul intens al cafelei cu textura crocanta a nucilor, rezultand un dulce care iti va rasfata simturile si te va cuceri de la prima inghititura.

Ingrediente necesare:
400 g faina
250 g zahar
40 g pudra de cacao
250 ml cafea proaspat fiarta
100 ml ulei
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita zeama de lamaie
100 g nuci tocate grosier
400 g gem de prune

Instructiuni de Preparare:

Intr-un bol, combinam faina, cacaoa, sarea si zaharul. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu suc de lamaie. Separat, amestecam cafeaua cu uleiul.

Turnam treptat ingredientele lichide si bicarbonatul stins peste amestecul uscat, amestecand pana la omogenizare. Incorporam jumatate din cantitatea de nuci in compozitie.

Turnam aluatul intr-o tava de 20×20 cm tapetata cu hartie de copt si coacem la 180°C pentru 30-35 de minute.

Dupa ce blatul s-a racit, intindem gemul de prune pe suprafata si presaram restul de nuci.

Daca vrei sa impresionezi cu un desert simplu, dar de efect, negresa cu aroma de cafea si nuca este alegerea ideala. Fie ca o servesti la o ocazie speciala sau doar ca o gustare dulce alaturi de o ceasca de cafea, aceasta prajitura va deveni rapid preferata ta.