Ingrediente:
200 g unt
15 g unt de arahide
200 g ciocolata neagra
4 oua
150 g zahar
130 g faina alba
10 g pudra de cacao
50 g alune sarate
Ingrediente pentru caramel:
500 g branza proaspata de vaci, macinata
10 g zahar
200 g caramel (masa de lapte condensat caramelizat)
100 g unt
100 g unt de arahide
2 oua
40 g praf de budinca cu aroma de smantana
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
50 g ciocolata neagra
80 ml smantana dulce (30% grasime)
O mana de alune sarate
Mod de preparare:
- Topiti untul impreuna cu untul de arahide intr-o cratita, apoi adaugati ciocolata rupta in bucati mici. Amestecati pana ce se omogenizeaza si lasati sa se raceasca. Bateti ouale cu zaharul pana devin o compozitie deschisa la culoare si aerata. Turnati treptat ciocolata calduta peste compozitia de oua, amestecand constant. Cerneti faina impreuna cu cacao si adaugati-le treptat in amestec, impreuna cu alunele maruntite. Turnati compozitia intr-o tava patrata de 21 x 21 cm, tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 40 de minute. Lasati prajitura sa se raceasca complet si taiati-l cu grija in doua foi egale.
- Amestecati ouale cu praful de budinca. Intr-o cratita, topiti untul obisnuit si untul de arahide impreuna cu caramelul. Adaugati branza macinata si zaharul, amestecand constant, si aduceti la fierbere pe foc mic. Turnati amestecul de oua si budinca, apoi continuati sa gatiti pana cand compozitia incepe sa fiarba din nou si devine consistenta. Turnati jumatate din crema fierbinte peste primul strat de negresa, acoperiti cu al doilea strat, apoi turnati restul cremei deasupra. Nivelati suprafata si acoperiti cu folie alimentara. Lasati sa se raceasca, preferabil in aceeasi tava in care ati copt negresa.
- Prepararea glazurii:
Incalziti smantana dulce si adaugati ciocolata rupta in bucati mici. Amestecati pana ce ciocolata este complet topita si compozitia devine omogena. Lasati sa se raceasca usor si, cand incepe sa se ingroase, turnati-o peste prajitura. Presarati deasupra alunele maruntite.
Pastrati prajitura la rece pana cand glazura se intareste, apoi portionati-o si savurati.