Ingrediente:
200 g faina
50 g cacao
150 g zahar
4 oua
150 ml ulei
100 ml lapte
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
200 g gem de caise (sau alt tip preferat)
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.
Adaugati treptat uleiul, apoi laptele, continuand sa mixati la viteza mica.
Intr-un alt bol, cerneti faina impreuna cu cacao, praful de copt si un praf de sare.
Incorporati ingredientele uscate in compozitia lichida, amestecand usor cu o spatula pentru a evita formarea cocoloaselor.
Tapetati o tava (aproximativ 20×30 cm) cu hartie de copt.
Turnati jumatate din aluat in tava si nivelati-l.
Coaceti timp de 15 minute, pana se intareste usor stratul de deasupra.
Scoateti tava din cuptor si intindeti un strat uniform de gem de caise peste aluatul semi-copt.
Turnati restul aluatului deasupra gemului, niveland usor, apoi puneti tava inapoi in cuptor.
Coaceti pentru inca 25-30 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Lasati prajitura sa se raceasca complet.
Presarati zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant.