Negresa de post cu gem – Reteta simpla si delicioasa

Negresa de post cu gem este un desert pufos, aromat si usor de preparat, perfect pentru cei care doresc o prajitura fara oua, lapte sau unt. Gemul ii ofera un gust intens si o textura putin umeda, facand aceasta prajitura irezistibila.

Ingrediente:
250 g faina
150 g zahar
50 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
250 ml apa minerala carbogazoasa
100 ml ulei
200 g gem (de prune, caise sau fructe de padure)
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita otet de mere
Un praf de sare
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, cerne faina, cacaua si bicarbonatul de sodiu. Adauga zaharul si un praf de sare, amestecand bine ingredientele uscate.
Toarna treptat apa minerala si amesteca usor pentru a obtine o compozitie omogena.
Adauga uleiul, esenta de vanilie si otetul de mere. Amesteca bine cu un tel sau o spatula.
La final, adauga gemul si incorporeaza-l usor in compozitie. Gemul va oferi o textura mai densa si un gust dulce-acrisor.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasa negresa sa se raceasca complet, apoi presara zahar pudra deasupra si taie-o in bucati egale.
Aceasta negresa de post cu gem este ideala pentru zilele in care vrei un desert rapid, fara prea mult efort, dar plin de savoare!
Pofta buna! 🍫✨