Negresa glazurata

Negresa glazurata este un desert clasic, apreciat pentru textura sa pufoasa si aroma intensa de ciocolata. Acoperita cu o glazura lucioasa, aceasta prajitura este perfecta pentru orice ocazie, fie ca vrei sa iti rasfeti familia, fie ca organizezi o intalnire cu prietenii. Urmeaza aceasta reteta simpla si vei obtine un desert delicios!

Ingrediente pentru blat:
200 g zahar
200 ml lapte
100 g unt
2 oua
200 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
50 g unt
50 ml lapte
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

  1. Pregatirea blatului
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
    Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand devin spumoase.
    Adauga untul topit si racit, laptele si esenta de vanilie, amestecand bine.
    Intr-un alt bol, cerne faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea.
    Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, amestecand usor cu o spatula sau un mixer la viteza mica.
    Toarna compozitia in tava si coace timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a adauga glazura.
  2. Prepararea glazurii
    Intr-un vas, topeste ciocolata impreuna cu untul, laptele si zaharul pudra, la foc mic, amestecand constant pana obtii o crema fina.
    Toarna glazura peste prajitura racita si niveleaza-o cu o spatula.
    Lasa prajitura la rece timp de cel putin 30 de minute, pentru ca glazura sa se intareasca.
    Servire
    Taie negresa in bucati potrivite si serveste-o alaturi de un pahar de lapte sau o cafea aromata. Poti adauga nuci, alune sau fructe confiate pentru un plus de savoare.

Aceasta negresa glazurata este un desert simplu, dar rafinat, care va cuceri orice iubitor de ciocolata. Pofta buna!