O prajitura delicioasa pentru iubitorii de ciocolata

Daca iubesti deserturile cu ciocolata, aceasta prajitura va deveni rapid una dintre preferatele tale! Cu straturi pufoase de blat si o crema fina, este perfecta pentru orice ocazie.

Ingrediente blat simplu:
4 oua
4 linguri (aprox. 80 g) zahar
4 linguri (aprox. 80 g) faina
5 g praf de copt
Ingrediente blat cu cacao:
4 oua
4 linguri (aprox. 80 g) zahar
4 linguri (aprox. 80 g) faina
5 g praf de copt
1 lingura (aprox. 10 g) cacao pudra neindulcita
ingrediente crema de ciocolata:
1 litru lapte
3 plicuri (aprox. 120 g) budinca de ciocolata
12 linguri (aprox. 180 g) zahar
200 g unt
Decor:
Ciocolata alba rasa

Metoda de preparare
Blaturile se coc separat – unul simplu si doua cu cacao. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. La blaturile cu cacao, se adauga si pudra de cacao. Se coc individual, intr-o tava de 25×35 cm, tapetata cu hartie de copt, la 180°C, timp de 15 minute fiecare.
Pentru crema, se fierbe budinca de ciocolata conform indicatiilor de pe pachet, iar dupa racire, se incorporeaza untul.
Asamblare: Se alterneaza un blat cu cacao, un strat de crema, blatul simplu, inca un strat de crema, al doilea blat cu cacao si inca un strat de crema. Se presara ciocolata alba rasa deasupra pentru un aspect elegant si un gust delicios.