Onesteanul „Pescobar” a reusit sa produca in 2023 milioane de euro cu afacerile sale cu fructe de mare. Ce preturi practica in restaurante si ce profit a avut anul trecut

„Pescobar” a reusit sa produca in 2023 milioane de euro cu afacerile sale cu fructe de mare

Cine este PESCOBAR
Paul Nicolau, cunoscut sub numele de Pescobar, este proprietarul renumitului restaurant Taverna Racilor, situat in Parcul Herastrau din Bucuresti. El a relatat cum a inceput afacerea de la zero, reusind acum sa genereze venituri impresionante. Nascut in Onesti, judetul Bacau, Paul Nicolau a pornit povestea Tavernei Racilor in 2013, dupa ce si-a pierdut locul de munca si a inceput sa caute o noua oportunitate de afaceri. Inspirat de o amintire din copilarie, cand tatal sau i-a adus un rac, a decis sa incerce sa vanda raci.

Initial, Paul Nicolau a inceput sa vanda raci in Piata Obor, iar afacerea sa a cunoscut rapid succesul. In timp, s-a extins la vanzarea de raci gatiti in diverse locatii, inclusiv in Poiana Brasov, unde a primit feedback pozitiv din partea clientilor.

Cifre de Afaceri Impresionante pentru Paul Nicolau, alias Pescobar, in 2023
Firmele familiei Nicolau genereaza venituri considerabile din vanzarea de fructe de mare. Iata o prezentare a catorva dintre firmele detinute de familia lui Paul Nicolau:

NEDSEA SRL: Aceasta este cea mai mare firma, care vinde fructe de mare online prin fish2door.ro. In 2023, a avut o cifra de afaceri de 8 milioane de euro (41 milioane lei) si un profit de 3 milioane de euro (14 milioane lei). Compania este detinuta de mama lui Paul, Nicolau Viorica.

OYSTER NP SRL: In 2023, aceasta firma a avut o cifra de afaceri de aproape 5 milioane de euro (23 milioane lei) si un profit de 800.000 de euro (4 milioane lei). Firma este detinuta de Nicolau Patricia.

Pesconic SRL: In 2023, a inregistrat o cifra de afaceri de 2 milioane de euro (9,7 milioane lei) si un profit de 700.000 de euro (3,5 milioane lei). Compania este detinuta de Nicolau Viorica.

COMMERCIAL DIPLOMATIC CLUB SRL: In 2023, a avut o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane de euro, insa a fost pe pierdere. Firma este detinuta de Nicolau Florian.

Paul Nicolau, alias Pescobar, are doua firme pe numele sau, insa acestea au cifre de afaceri mici. El si-a transferat toate societatile pe numele altor membri ai familiei. In total, conform datelor ANAF, societatile familiei Nicolau au generat in 2023 peste 16 milioane de euro.

Preturile la Taverna Racilor

Dupa succesul rasunator al Tavernei Racilor din Herastrau, Pescobar a extins afacerea la nivel national. A deschis restaurante in diverse locatii, inclusiv Snagov si Oyster Bar Victoriei, dar si in orase precum Cluj, Timisoara, Craiova si Mamaia.

Preturile cockteilurilor variaza intre aproximativ 38 si 55 de lei, iar o sticla de vin de 750 ml costa intre 130 si 170 de lei. Meniul de la Taverna Racilor include preparate precum paella cu fructe de mare la 84 de lei, creveti cu cartofi la 69 de lei, calamar pane la 65 de lei si fritto misto la 72 de lei. Un platou cu fructe de mare incepe de la 199 de lei si poate ajunge pana la 649 de lei.

Sursa: bacau.net