Paine aromata cu ierburi

Ingrediente
Drojdie: 40 g
Lapte cald: 180 ml
Faina: 600 g
Zahar: 2,5 g (aproximativ ½ lingurita)
Sare de mare fina iodata: 5 g (aproximativ 1 lingurita)
Ulei de masline: 4 linguri (aproximativ 60 ml)
Unt: 120 g
Marar uscat: 3 linguri (aproximativ 9 g)
Busuioc uscat: 3 linguri (aproximativ 9 g)
Usturoi: 2 catei
Sare: 2,5 g (aproximativ ½ lingurita)
Patrunjel uscat: 3 linguri (aproximativ 6 g)
Apa calda: 120 ml

Instructiuni de preparare:
Amesteca drojdia, apa calda, laptele, o lingura de faina si zaharul intr-un bol.
Acopera bolul si lasa compozitia sa stea timp de 15 minute.
Dupa 15 minute, adauga faina si sarea, apoi amesteca bine.
Toarna uleiul de masline peste compozitie.
Framanta aluatul pana devine omogen.
Amesteca untul cu ierburile uscate, usturoiul zdrobit si sarea pentru a obtine un unt aromatizat.
Imparte aluatul in trei parti egale.
Intinde fiecare bucata de aluat cu un sucitor.
Unge fiecare bucata cu untul aromatizat.
Taie aluatul intins in fasii.
Pliaza fiecare fasie in forma de acordeon.
Asaza fasiile pliate intr-o forma rotunda de tort, acopera si lasa-le la dospit timp de 20 de minute.
Coace painea timp de aproximativ 30 de minute la 180°C.
Lasa painea sa se raceasca inainte de a o servi.

Aceasta paine cu ierburi are un aspect spectaculos. Este preparata din fasii de aluat dospit, unse cu unt aromatizat cu ierburi, oferindu-i un miros imbietor si o textura usor de impartit. Tot ce trebuie sa faci este sa rupi bucati si sa te bucuri de gustul delicios.
Painea cu ierburi este perfecta pentru a fi servita alaturi de preparate la gratar, la petreceri, picnicuri sau chiar la o cina obisnuita. Forma ei speciala ii incurajeaza pe toti sa imparta gustul delicios plin de arome.