Aceasta reteta de paine alba preparata cu drojdie uscata este perfecta pentru oricine doreste sa coaca acasa un produs proaspat, pufos la interior si cu o crusta crocanta. Se face rapid, din ingrediente simple, si reuseste de fiecare data!
Ingrediente:
500 g faina alba (tip 650)
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
500 ml apa calda
1 lingurita ierburi uscate (optional)
Mod de preparare:
Cerne faina intr-un bol mare si adauga drojdia uscata, zaharul si sarea. Amesteca bine ingredientele uscate cu o lingura.
Toarna apa calda si uleiul, apoi framanta aluatul manual sau cu ajutorul unui mixer.
Acopera vasul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
Unge o tava de cozonac cu ulei si presara faina, apoi transfera aluatul in tava. Presara deasupra ierburile uscate preferate.
Coace painea intr-un cuptor preincalzit la 200°C (caldura sus-jos) timp de 50 de minute.
Dupa coacere, scoate painea din tava si las-o sa se raceasca pe un gratar.
Bucura-te de aroma unei paini proaspat coapte, ideala pentru orice masa!