Paine Turceasca cu Lapte la Tigaie

Paine Turceasca cu Lapte la Tigaie

Ingrediente:
500g faina
160 ml lapte caldut
160ml apa calduta
7g drojdie uscata
10g zahar
6g sare
20ml ulei de masline

Modalitate de preparare:

Intr-un bol mic, amestecati laptele cald, apa calda, drojdia uscata si zaharul. Lasati compozitia sa stea timp de 5-10 minute, pana cand se formeaza spuma la suprafata.

Intr-un bol mai mare, combinati faina cu sarea. Faceti o gaura in centrul amestecului de faina si turnati spuma de drojdie. Adaugati si uleiul de masline.

Incorporati treptat faina in ingredientele lichide, amestecand pana se formeaza un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.

Puneti aluatul intr-un bol uns usor cu ulei, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa creasca intr-un loc cald timp de o ora – o ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul.

Incalziti o tigaie antiaderenta la foc mediu. Impartiti aluatul crescut in portii egale si formati bile. Aplatizati fiecare bila de aluat.

Puneti aluatul aplatizat in tigaia incalzita si gatiti-l timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana devine auriu. Repetati procesul cu fiecare bucata de aluat.

Dupa ce ati terminat de gatit, scoateti painea din tigaie si lasati-o sa se raceasca cateva minute.

Serviti painea turceasca calda. Poate fi savurata simpla sau cu miere, branza sau gemul vostru preferat.