Painici gata in 10 minute. Sunt moi si delicioase, inspirate dupa reteta bunicii

Painici gata in 10 minute. Sunt moi si delicioase, inspirate dupa reteta bunicii

Daca sunteti in cautarea unei retete rapide si simple pentru painici moi si delicioase, inspirate din retetele traditionale ale bunicii, aceasta reteta este perfecta pentru voi – gata in doar 10 minute!

Ingrediente:
480 g cani de faina
220 g iaurt grecesc fara grasimi
200 ml apa
1 plic de praf de copt
1 lingurita de sare
1 lingura de ulei vegetal
Pentru uns: ulei de masline

Metoda de preparare:

Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare de amestecare, combinati faina, iaurtul grecesc fara grasimi, apa, praful de copt, sarea si uleiul vegetal. Amestecati pana cand se formeaza un aluat.

Framantarea aluatului:
Transferati aluatul pe o suprafata curata si infainata si framantati-l timp de 3-4 minute pana devine neted si elastic.

Modelarea painii:
Impartiti aluatul in portii egale si modelati-le in forme rotunde sau in formele dorite.

Gatirea pe aragaz:
Incalziti o tigaie antiaderenta sau o plita la foc mediu. Pulverizati usor suprafata cu ulei de masline pentru a preveni lipirea.
Puneti portiile de aluat modelate in tigaie si gatiti-le timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana devin aurii si sunt gatite complet. Poate fi necesar sa gatiti in mai multe ture, in functie de dimensiunea tigaii.

Servire si savurare:
Dupa ce s-au gatit, scoateti painea din tigaie si lasati-o sa se raceasca usor inainte de servire.

Aceste painici sunt o optiune ideala pentru orice masa sau gustare, aducand gustul nostalgic al retetelor bunicii direct in bucataria voastra. Savurati-le calde, cu unt sau gem, si bucurati-va de simplitatea si savoarea lor autentica!