Pandispan cu caise. Cea mai pufoasa prajitura

Pandispan cu caise. Cea mai pufoasa prajitura

Ingrediente:
8 oua
8 linguri zahar
16 linguri faina
500 gr caise
1 lingurita praf copt

Mod de preparare:
Incepe prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile, impreuna cu un praf de sare, se bat pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o spuma ferma, asemanatoare cu cea pentru bezea. In aceasta compozitie, incorporeaza galbenusurile pe rand, folosind o spatula si miscari circulare, avand grija sa nu se lase prea mult albusurile.

Adauga faina amestecata cu praful de copt peste compozitie si omogenizeaza usor cu o spatula. Curata caisele de coaja, taie-le cubulete si lasa-le la scurs intr-o sita. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 32×35 cm. Toarna aluatul in tava si niveleaza-l, apoi pune cubuletele sau feliile de caise deasupra, din loc in loc. Pentru a preveni scufundarea caiselor la baza tavii, trece-le rapid prin faina inainte de a le adauga.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30-35 de minute. Dupa ce pandispanul este copt, lasa-l sa se raceasca complet, apoi pudreaza-l cu zahar si portioneaza-l.