Pandispan pufos cu fructe – Se topeste in gura

Ingrediente:
260 g faina alba universala
5 oua
2 lingurite praf de copt
2 linguri suc de lamaie
230 g unt moale
150 g zahar pudra
un praf de sare
200-300 g fructe proaspete (zmeura, afine, capsuni)

Mod de preparare:
Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Pregateste o tava de copt de 25 x 25 cm, tapetand fundul cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate untul moale impreuna cu zaharul pudra pana cand devine o crema albicioasa si pufoasa.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza sucul de lamaie si un praf de sare.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adaug-o treptat in amestec, in trei etape, amestecand usor pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata. Asaza fructele deasupra, distribuite uniform.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C (pe un raft putin mai jos de mijlocul cuptorului) timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit complet, presara zahar pudra deasupra sau serveste cu un sos de capsuni pentru un plus de savoare.
Aceasta prajitura cu fructe este ideala pentru momentele in care iti doresti un desert simplu, dar plin de gust.

Pofta buna!