
Aceasta reteta de pandispan de post este atat de frageda si delicioasa, incat nici nu vei simti lipsa ingredientelor de origine animala. Textura moale si aerata, combinata cu dulceata usor acrisoara a visinelor, face ca acest desert sa fie perfect pentru orice moment al zilei.
Ingrediente:
300 g faina
200 g zahar
250 ml apa minerala carbogazoasa (pentru un aluat aerat)
100 ml ulei de floarea-soarelui
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat (10 g)
Coaja rasa de la 1 lamaie
300 g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
1 lingura amidon sau gris (pentru visine)
Zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Daca folosesti visine congelate, lasa-le la scurs intr-o sita.
Presara 1 lingura de amidon sau gris peste visine pentru a absorbi excesul de suc.
Intr-un bol mare, amesteca faina cernuta cu praful de copt si zaharul vanilat.
Adauga treptat uleiul, apa minerala si zaharul, amestecand cu un tel sau mixer la viteza mica.
Pune coaja rasa de lamaie, pentru un plus de aroma.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aproximativ 25×35 cm).
Distribuie visinele uniform deasupra, apasandu-le usor in aluat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C (foc mediu).
Coace prajitura timp de 35-40 de minute, pana devine aurie si trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Presara zahar pudra deasupra pentru un aspect apetisant.
Sfaturi utile:
✔️ Pentru un plus de aroma, poti adauga esenta de rom sau de migdale.
✔️ Daca vrei un gust mai intens, poti inlocui jumatate din apa minerala cu suc de portocale.
✔️ Pentru o textura mai frageda, poti adauga 2 linguri de amidon in aluat.
Aceasta prajitura simpla, dar incredibil de gustoasa, este ideala pentru zilele de post sau pentru cei care prefera un desert fara lactate si oua. Pofta buna! 🍒💛