Aceasta reteta simpla si delicioasa de pandispan este perfecta pentru orice ocazie. Se obtine un desert moale, aerat si usor umed, ideal alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.
![](https://www.ful.ro/wp-content/uploads/2025/02/Screenshot-2025-02-11-at-17.28.14-1024x577.png)
Ingrediente:
1 cana de zahar
1 cana de faina de grau
1/2 cana de ulei vegetal
1/2 cana de lapte
3 oua mari
1/2 cana de iaurt natural
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie
1/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si deschisa la culoare.
Amestecarea ingredientelor umede
Adauga treptat uleiul vegetal, laptele si iaurtul, amestecand continuu.
Incorporeaza esenta de vanilie pentru un plus de aroma.
Adaugarea ingredientelor uscate
Cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia lichida.
Amesteca usor cu o spatula, folosind miscari circulare, pentru a pastra aerul in aluat.
Coacerea
Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata.
Coace timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijloc trebuie sa iasa curata).
Servirea
Lasa pandispanul sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Taie-l in bucati si savureaza-l simplu sau pudrat cu zahar vanilat.
Aceasta reteta iti garanteaza un pandispan moale, aerat si plin de savoare!