Pasca cu branza si glazura de ciocolata

Aceasta pasca reinterpretata este combinatia perfecta dintre o baza de brownie fin, un strat generos de branza cremoasa si o glazura lucioasa de ciocolata. Este alegerea ideala pentru masa de Paste, dar si un desert spectaculos pentru orice ocazie speciala. Delicioasa, aromata si usor de preparat!

Ingrediente
Pentru baza de brownie:
150 g ciocolata neagra (minim 60% cacao)
100 g unt
150 g zahar
2 oua
60 g faina
Un praf de sare
Pentru crema de branza:
500 g branza de vaci bine scursa sau crema de branza
100 g zahar
2 oua
1 lingura extract de vanilie
Coaja rasa de la o lamaie
1 lingura amidon de porumb (optional, pentru stabilitate)
Pentru glazura de ciocolata:
100 g ciocolata neagra
80 ml smantana lichida pentru frisca (33% grasime)

Mod de preparare

  1. Prepararea bazei de brownie:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o forma rotunda cu pereti detasabili (20 cm) cu hartie de copt.
    Topeste ciocolata si untul la bain-marie sau la microunde, amestecand pana obtii o compozitie neteda.
    Adauga zaharul si amesteca.
    Incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
    Adauga faina si sarea si omogenizeaza.
    Toarna compozitia in forma si niveleaza.
  2. Pregatirea stratului de branza:
    Intr-un bol mare, mixeaza branza cu zaharul pana devine cremoasa.
    Adauga ouale, vanilia, coaja de lamaie si amidonul, daca folosesti.
    Toarna crema de branza peste stratul de brownie din tava si niveleaza.
  3. Coacerea:
    Coace pasca in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35–40 de minute, pana cand crema de branza se incheaga, dar inca mai este usor tremuranda la mijloc.
    Las-o sa se raceasca complet in forma, apoi pune-o la frigider pentru cel putin 3 ore (ideal, peste noapte).
  4. Prepararea glazurii de ciocolata:
    Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere.
    Toarn-o peste ciocolata maruntita si lasa 1-2 minute, apoi amesteca pana obtii o glazura fina si lucioasa.
    Toarna glazura peste pasca racita si niveleaza cu o spatula.

Sugestie de servire
Serveste pasca rece, taiata in felii generoase. Este minunat echilibrata intre gustul intens de ciocolata si finetea cremei de branza.