
Ingrediente:
600 g crema de branza
300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
4 oua
Sucul de la ½ lamaie
2 linguri zahar vanilat
2 linguri faina
Zahar dupa gust
Pentru coacere:
O forma de tort de 20 cm
Hartie de copt
Putin unt si faina pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Pregatirea formei:
Taie un patrat mare de hartie de copt, mototoleste-l pentru a deveni mai flexibil, apoi asaza-l in forma de tort astfel incat sa depaseasca marginile cu cativa centimetri.
Unge hartia cu putin unt si presara faina.
Prepararea compozitiei:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Bate smantana pana devine ferma.
Intr-un bol mare, amesteca crema de branza cu zaharul vanilat, sucul de lamaie si faina, folosind o lingura, pana cand zaharul se dizolva complet. Gusta si ajusteaza nivelul de dulce, daca este necesar.
Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza treptat smantana batuta, amestecand usor cu o lingura.
Coacerea:
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 40-50 de minute la 200°C. Daca vrei un aspect mai putin ars, verifica dupa 40 de minute.
Racirea si servirea:
Dupa ce timpul de coacere s-a incheiat, opreste cuptorul si lasa pasca inauntru inca 30 de minute, fara sa deschizi usa.
Scoate apoi forma pe un blat si lasa prajitura sa se raceasca complet timp de 2 ore.
Indeparteaza cu grija hartia de copt. Pasca va avea un aspect rustic, fara glazura sau decor, dar va fi incredibil de cremos si delicat.
Pofta buna! 😊