Paste cu bacon si sos de smantana

Paste cu bacon si sos de smantana

Ingrediente:
160 g paste
100 g bacon afumat (puteti folosi si Kaiser sau costita afumata)
120g smantana grasa cu 20% grasime
2 galbenusuri
sare si piper dupa gust
putin busuioc
25 g parmezan ras
1 lingura de ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare:

Fierbe pastele in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce sunt gata, scurge-le bine de apa si lasa-le deoparte. Taie baconul, kaiserul sau costita, in functie de ce alegi sa folosesti, in fasii sau cubulete.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie, adauga baconul si caleste-l pana devine usor rumenit. Adauga apoi pastele fierte, amestecand bine, si ia tigaia de pe foc.

Intr-un bol separat, amesteca smantana cu galbenusurile si parmezanul. Condimenteaza cu sare si piper macinat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Toarna acest amestec peste pastele din tigaie cat inca sunt fierbinti. Este important sa nu pui tigaia inapoi pe foc, deoarece smantana se poate branzi. Caldura tigaii si a pastelor va fi suficienta pentru a gati galbenusurile, care se vor gati la aproximativ 70°C.

Asezoneaza pastele cu busuioc proaspat si serveste-le cat sunt inca calde.