Paste cu carne tocata la cuptor – O reteta delicioasa si usor de preparat

Paste cu carne tocata la cuptor – O reteta delicioasa si usor de preparat

Daca sunteti in cautarea unei idei pentru o cina gustoasa si satisfacatoare, pastele cu carne tocata sunt alegerea perfecta. Aceasta reteta simpla este plina de arome bogate si este usor de preparat, fiind potrivita pentru toata familia.

Ingrediente:
225 grame spaghetti
450 grame carne tocata de vita
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi, tocat marunt
1 borcan de 680 grame sos de spaghetti sau sucul de rosii
1/2 lingurita condimente italiane sau oregano, busuioc, rozmarin
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
1 cana mozzarella rasa
1/4 cana Parmezan ras
Patrunjel proaspat pentru decor (optional)

Metoda de preparare:

-Preincalzeste cuptorul la 175°C. Unge o tava de copt de 23×33 cm.
-Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente. Scurge-le si pune-le deoparte.
-Intr-o tigaie mare, la foc mediu, gateste carnea tocata de vita, ceapa si usturoiul pana cand carnea devine maro si ceapa este frageda. Scurge excesul de grasime.
-Adauga sosul de spaghetti sau sucul de rosii, condimentele italiene, sarea si piperul. Lasa la fiert timp de 5 minute.
-Intinde jumatate din spaghetti gatite in tava de copt pregatita. Pune deasupra jumatate din sosul de carne.
-Presara jumatate din mozzarella si Parmezan peste sosul de carne.
-Repeta straturile cu restul de spaghetti, sosul de carne si branzeturile.
-Acopera tava de copt cu folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.
-Indeparteaza folia si coace inca 10 minute, sau pana cand branza este topita si face bule.
-Decoreaza cu patrunjel proaspat inainte de a servi, daca doresti.