Paste cu carne tocata – O reteta rapida si delicioasa pentru o cina deosebita

Reteta rapida de paste cu carne tocata
Paste cu carne tocata – O reteta rapida si delicioasa pentru o cina deosebita

Pastele cu carne tocata reprezinta o optiune ideala pentru o cina rapida si gustoasa. Aceasta reteta combina simplitatea prepararii cu bogatia de arome, oferind un rezultat care va incanta intreaga familie. Perfecte pentru serile aglomerate, pastele cu carne tocata sunt o solutie savuroasa si hranitoare.

Ingrediente:

400 g paste
Un praf de sare
400 g carne de vita tocata
2 frunze de dafin
1 ceapa
1/2 lingurita usturoi uscat
1 ardei rosu dulce
1/3 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita pasta de tomate

Mod de preparare:

Fierberea pastelor: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand sunt al dente.

Pregatirea legumelor: Tocati marunt ceapa si caliti-o intr-o tigaie cu putin ulei vegetal.

Gatirea legumelor: Adaugati ardeiul taiat cubulete si continuati sa caliti timp de aproximativ 7 minute, pana cand legumele devin moi.

Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti la foc iute pana cand se rumeneste uniform.

Adaugarea condimentelor: Dupa aproximativ 3 minute, adaugati pasta de tomate, usturoiul uscat, sarea si patrunjelul. Gatiti amestecul timp de un minut.

Prepararea sosului: Turnati putina apa de la paste in tigaie pentru a obtine un sos consistent. Adaugati frunzele de dafin si ardeiul, apoi lasati amestecul sa fiarba timp de aproximativ jumatate de ora sub capac.

Finalizarea preparatului: Dupa ce sosul s-a concentrat si a capatat o consistenta bogata, adaugati pastele fierte si scurse. Amestecati bine pentru a incorpora toate aromele.

Servirea: Serviti pastele cu carne tocata calde, presarate cu putin patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime.

In concluzie, pastele cu carne tocata sunt o reteta ce imbina simplitatea si savoarea intr-un mod deosebit. Cu ingrediente accesibile si pasi usor de urmat, puteti transforma o cina obisnuita intr-o experienta culinara deosebita. Savurati aceasta mancare delicioasa alaturi de cei dragi si bucurati-va de fiecare imbucatura!