Ingrediente
350 g paste
1 piept de pui dezosat
3 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
150 g rosii cubulete
sare si piper dupa gust
1 jumatate de lingurita de busuioc uscat
50 g parmezan ras
1 legatura de patrunjel verde (optional)
Instructiuni de preparare
Intr-o cratita, se pune apa cu sare si se aduce la fierbere la foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga pastele si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Pieptul de pui se spala si se taie in cuburi mici. Se incinge o tigaie cu ulei de masline, se adauga cuburile de pui si se prajesc pana capata o culoare usor aurie. Se adauga usturoiul zdrobit si se caleste usor, pentru a elibera aroma in carne. In continuare, se adauga rosiile taiate cuburi, sare, piper dupa gust si busuiocul uscat, lasand amestecul sa fiarba pana se ingroasa si devine un sos consistent.
Dupa ce pastele au fiert se adauga in sosul de rosii, amestecam bine,adaugam patrunjelul tocat daca folositi si le lasam 5 minute sa se imbine toate aromele. Inainte de a fi servite presaram deasupra pastelor parmezan ras.
Paste cu creveti in sos de smantana
Ingrediente:
450 g creveti (16-20 bucati) decojiti, curatati si fara cozi
340 g fettuccine (sau ce tip de paste va plac)
Aproximativ 113 g unt
2 catei de usturoi, fin tocati
240 ml smantana pentru frisca
125 g parmezan proaspat ras
sare si piper dupa gust
1 lingurita patrunjel proaspat tocat
Metoda de preparare:
1.Pune o oala mare cu apa la fiert. Gateste pastele al dente conform instructiunilor de pe ambalaj si scurge bine.
2.Intre timp, topeste 6 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mediu-mic. Adauga usturoiul si gateste-l timp de 1 minut, amestecand constant.
3.Toarna smantana si lasa sa fiarba la foc mic timp de 4-5 minute.
4.Usuca bine crevetii.
5.Topeste restul de 2 linguri de unt intr-o alta tigaie la foc mediu. Adauga crevetii si gateste-i timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
6.Redu focul la minim pentru amestecul de smantana. Adauga parmezanul ras in amestecul de smantana pana se topeste. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
7.Adauga crevetii si pastele in tigaia cu sos.
8.Amesteca pentru a acoperi totul si a incalzi preparatul.
9.Decoreaza cu patrunjel.
Paste cu carne tocata
Ingrediente:
400 g paste
Un praf de sare
400 g carne de vita tocata
2 frunze de dafin
1 ceapa
1/2 lingurita usturoi uscat
1 ardei rosu dulce
1/3 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita pasta de tomate
Mod de preparare:
Fierberea pastelor: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand sunt al dente.
Pregatirea legumelor: Tocati marunt ceapa si caliti-o intr-o tigaie cu putin ulei vegetal.
Gatirea legumelor: Adaugati ardeiul taiat cubulete si continuati sa caliti timp de aproximativ 7 minute, pana cand legumele devin moi.
Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti la foc iute pana cand se rumeneste uniform.
Adaugarea condimentelor: Dupa aproximativ 3 minute, adaugati pasta de tomate, usturoiul uscat, sarea si patrunjelul. Gatiti amestecul timp de un minut.
Prepararea sosului: Turnati putina apa de la paste in tigaie pentru a obtine un sos consistent. Adaugati frunzele de dafin si ardeiul, apoi lasati amestecul sa fiarba timp de aproximativ jumatate de ora sub capac.
Finalizarea preparatului: Dupa ce sosul s-a concentrat si a capatat o consistenta bogata, adaugati pastele fierte si scurse. Amestecati bine pentru a incorpora toate aromele.
Servirea: Serviti pastele cu carne tocata calde, presarate cu putin patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime.