Daca esti in cautarea unei retete rapide, satioase si pline de arome, aceste paste cu pui, bacon si spanac sunt alegerea perfecta. Combinatia de pui suculent, bacon crocant si spanac proaspat, toate imbracate intr-un sos cremos cu branza topita, va cuceri intreaga familie.
Ingrediente:
350 g paste
3 rosii
3 catei de usturoi
250 g spanac
2 fileuri de piept de pui (aproximativ 500 g)
250 g bacon afumat
200 g branza topita cu ierburi aromatice
250 ml apa fierbinte
Condimente: sare, piper, ierburi provensale, cimbru
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Opareste rosiile, indeparteaza coaja si taie-le cubulete.
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga cateii de usturoi zdrobiti si caleste-i timp de 2 minute. Adauga frunzele de spanac si gateste-le pana isi reduc volumul. Adauga rosiile taiate si mai gateste timp de 5 minute. Scoate amestecul din tigaie.
Curata, usuca si taie fileurile de pui in cuburi. Condimenteaza-le cu sare, piper, ierburi provensale si cimbru. Taie baconul in cuburi.
Prajeste baconul si puiul intr-o tigaie incinsa pana devin aurii. Adauga spanacul si rosiile calite anterior.
Dizolva branza topita in apa fierbinte si toarna amestecul in tigaie. Condimenteaza cu sare si piper si gateste pana cand sosul se ingroasa.
Pune pastele pe farfurii si toarna sosul deasupra.
Reteta BONUS -> Cel mai delicios pui Shanghai
Ingrediente:
1 piept de pui (dezosat)
1 lingura mustar
1 lingura sos de soia
1 lingura seminte de susan
1 lingura vin alb
3 oua
3 linguri faina
3 linguri pesmet
Sare si piper, dupa gust
Instructiuni de Preparare a Puiului Shanghai:
Incepe prin a taia pieptul de pui in fasii subtiri, de aproximativ 1 cm grosime. Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu sosul de soia, mustarul, vinul alb, semintele de susan, sare si piper dupa gust. Adauga treptat faina pana obtii o compozitie uniforma.
Incalzeste o tigaie cu ulei de palmier. Ia fiecare fasie de pui si trece-o prin pesmet, apoi prin amestecul de ou si condimente. Prajeste fasiile de pui pe ambele parti pana devin aurii si crocante.
Dupa prajire, scoate puiul pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
Servire:
Puiul Shanghai se serveste alaturi de garnitura preferata, cum ar fi cartofii prajiti sau piureul de cartofi. De asemenea, muraturile se potrivesc de minune alaturi de acest preparat.