Paste Penne cu Carne Tocata si Legume

Paste Penne cu Carne Tocata si Legume

Aceasta reteta delicioasa de paste penne cu carne tocata, ardei si sos de rosii este perfecta pentru o cina rapida si consistenta. Este usor de preparat si combinatia de arome este irezistibila, fiind potrivita atat pentru pranzuri, cat si pentru cine relaxante.

Ingrediente pentru 3-4 portii:
200-300 g paste penne
500 g carne tocata (vita sau amestec vita-porc)
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 ardei galben
1 conserva de rosii tocate sau pulpa de rosii (aprox. 400 g)
½ conserva de mazare (aprox. 120 g)
2-3 catei de usturoi
60 g pasta de tomate
Sare, piper, usturoi granulat, cimbrisor, zahar
Parmezan ras pentru servire

Mod de preparare:

Toaca marunt ceapa si caleste-o timp de cateva minute in 1 lingura de ulei. Adauga carnea tocata si prajeste pana cand devine maro. Condimenteaza cu piper si usturoi granulat, apoi adauga usturoiul zdrobit.
Taie ardeii in cubulete mici si adauga-i la carne. Gateste totul impreuna pentru cateva minute. Adauga mazarea scursa si rosiile tocate.
Condimenteaza cu 1-2 lingurite de sare, piper, cimbrisor si 2 lingurite de zahar. Toarna 500 ml de apa si adauga pastele, amestecand bine.
Fierbe la foc mic, acoperit, conform instructiunilor de pe ambalajul pastelor (aproximativ 10 minute). Dupa ce pastele sunt fierte, adauga pasta de tomate si amesteca bine.
Ajusteaza condimentele dupa gust si serveste cu parmezan ras deasupra.

Reteta BONUS -> Gulas Unguresc

Gulas Unguresc

Ingrediente:
500 g pulpa de porc
300 g ciuperci champignon
1 ardei rosu
1 morcov
1 ceapa
1 lingurita boia dulce
2 boabe ienibahar
1 frunza de dafin
2 catei de usturoi
250 ml apa
1 lingura sos de soia
1 lingura faina de grau
1 lingura pasta de rosii
sare
piper

Mod de preparare:

Taiati carnea de porc in cubulete mici si asezonati-o cu sare, piper si boia dulce.
Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie cu putin unt sau ulei. Adaugati usturoiul zdrobit si amestecati.
Dupa ce ceapa si usturoiul s-au inmuiat, adaugati carnea de porc. Prajiti-o pana capata o culoare aurie.
Adaugati ciupercile taiate felii si lasati-le sa se gateasca pana isi reduc volumul.
Puneti in tigaie ardeiul si morcovul taiate cubulete, pasta de rosii si sosul de soia. Amestecati si lasati sa se inabuse timp de cateva minute.
Adaugati ienibaharul, frunza de dafin si 250 ml apa. Lasati totul sa fiarba la foc mic timp de 60 de minute.
Dizolvati o lingura de faina in 100 ml apa si turnati amestecul in gulas. Fierbeti pana cand sosul se ingroasa.
Serviti gulasul cu cartofi, paine sau clatite de cartofi.