Un preparat simplu si delicios, perfect pentru o cina usoara si aromata, pastravul la cuptor in sos de unt si lamaie se remarca printr-o combinatie echilibrata de arome si texturi, completata de cartofi fragezi si condimente bine alese.
Ingrediente
1 pastrav
100 g unt
1 lamaie
sare grunjoasa
chimen macinat
piper negru macinat
piper cayenne (chilli)
frunze de patrunjel
cartofi
arpagic proaspat
4 catei de usturoi
Mod de preparare
1.Curata bine pastravul de solzi, spala-l si usuca-l. Fa cateva taieturi usoare pe suprafata pestelui si presara sare. Poti folosi si fileuri, insa pestele intreg pastreaza mai bine suculenta carnii.
2.Topeste untul, apoi adauga sucul si coaja de lamaie, impreuna cu toate condimentele si usturoiul zdrobit. Unge pastravul cu acest amestec si lasa-l la marinat timp de cel putin 2 ore.
3.Taie cartofii in felii si fierbe-i timp de aproximativ 10 minute. Asaza cartofii intr-o tava, iar deasupra pune pastravul marinat.
4.Preincalzeste cuptorul la 210°C, setat pe programul de grill cu ventilator. Coace pastravul timp de 10-15 minute, in functie de dimensiunea pestelui, avand grija sa nu se usuce.
5.La final, presara pastravul cu arpagic proaspat si serveste-l alaturi de cartofii copti.
6.Pofta buna!