Reteta de pate de ciuperci, de post, rapida si usor de facut. Pate-ul de ciuperci este o alegere excelenta pentru o gustare rapida si savuroasa. Acesta poate fi servit pe felii de paine prajita sau insotit de crackers-uri si legume proaspete. Iata cum poti pregati pate-ul de ciuperci cu urmatoarele ingrediente:
Ingrediente:
-300 g ciuperci pleurotus sau champignon
-1 legatura de patrunjel verde
-1 ceapa
-2 catei de usturoi
-80 g pesmet
-30 ml ulei
-Sare si piper dupa gust
-2 linguri de ulei de masline
Instructiuni de preparare:
1. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Incepe prin pregatirea ciupercilor. Spala si curata ciupercile si taie-le in bucati mici.
2. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
3. Adauga patrunjelul, ceapa si usturoiul tocate marunt si caleste la foc mic aproximativ 5 minute, timp in care amesteca usor sa nu se arda ceapa.
4. Ciupercile se spala, li se inlatura coditele, se scurg de apa, se toaca marunt si se adauga in tigaie, peste ceapa. Asezoneaza cu sare sipiper dupa gust. Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc mic pana se rumenesc.
6. Transfera amestecul de ciuperci intr-un robot de bucatarie sau blender. Adauga pesmetul si mixeaza pana obtii o pasta omogena si cremoasa. Daca pate-ul este prea dens, poti adauga putin ulei de masline sau apa pentru a-l subtia.
7. Gusta si ajusteaza condimentele dupa preferinte.
8. Transfera pate-ul de ciuperci intr-un bol si lasa-l sa se raceasca complet.
Cand pate-ul s-a racit, poti sa-l servesti pe felii de paine prajita sau sa-l insotesti cu crackers-uri si legume proaspete. Poti stoca pate-ul ramas intr-un recipient sigilat in frigider timp de 3-4 zile.
Sa aveti pofta la pate de ciuperci!
V-ar putea interesa si: Reteta noastra de —> Turte pufoase la tigaie <—