Ingrediente:
Pentru o tava de 24 x 24 cm
Un pachet de biscuiti
Crema I:
2 plicuri de budinca cremoasa
60 g zahar
500 ml lapte
200 g unt
Optional: sucul de la 1 lamaie
Spuma de capsuni:
850 g capsuni
2 plicuri de gelatina cu aroma de capsuni
Crema II:
660 g smantana pentru frisca (30% grasime)
250 g mascarpone
60 g zahar pudra
40 g gelatina (aproximativ 4 linguri)
Glazura de ciocolata:
40 g ciocolata (amaruie sau cu lapte)
Aproximativ 80 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
Metoda de preparare:
Dizolvati pudra de budinca si zaharul in 125 ml lapte. Puneti restul de lapte la fiert.
Adaugati amestecul de budinca in laptele clocotit, amestecand constant, pana cand obtineti o budinca groasa si fina. Lasati sa se raceasca.
Blenduiti bine capsunile si puneti-le la fiert. Adaugati gelatina cu aroma de capsuni, opriti focul si amestecati pana se dizolva complet. Lasati spuma sa se raceasca si sa se ingroase usor.
Mixati untul moale pana devine cremos. Incorporati treptat budinca racita, amestecand pana la omogenizare. Adaugati sucul de lamaie si mixati scurt.
Asezati un strat de biscuiti pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Intindeti crema de budinca peste biscuiti si acoperiti cu un alt strat de biscuiti.
Turnati 2-3 linguri de spuma de capsuni intr-un pahar pentru decor, iar restul intindeti-l peste stratul de biscuiti. Acoperiti cu inca un strat de biscuiti.
Dizolvati gelatina in 60 ml apa clocotita, amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Bateti smantana pentru frisca intr-un bol inalt, adaugati zaharul pudra si mixati.
Incorporati mascarponele, amestecand scurt. Turnati treptat gelatina racita in timp ce mixati.
Intindeti crema de smantana peste tort si turnati deasupra spuma de capsuni.
Pentru glazura, topiti ciocolata impreuna cu smantana pe foc mic, amestecand pana obtineti o consistenta neteda.
Turnati glazura usor racita peste tort. Cu o scobitoare, amestecati delicat ciocolata si spuma de capsuni pentru un efect decorativ.
Puneti tortul in frigider pentru cel putin o noapte inainte de a-l servi. Pofta buna!