
Daca iti doresti un peste prajit perfect crocant, aceasta reteta este solutia ideala! Secretul consta in combinatia potrivita de ingrediente pentru panada. Poti alege condimentele preferate, iar preparatul este perfect atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale.
Ingrediente:
(Cantitatile sunt orientative, in functie de cantitatea de peste folosita)
Fileuri de merluciu sau alt peste preferat
2-3 oua
100 g faina alba
100 g pesmet
100 g faina de porumb
1 lingurita condimente pentru peste
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
1 lingurita boia dulce de ardei
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Daca folosesti peste congelat, lasa-l la dezghetat peste noapte.
Sterge fileurile cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa.
Condimenteaza-le cu sare, piper si condimente pentru peste.
Prepararea panadei:
Pregateste trei farfurii adanci:
In prima pune faina alba.
In a doua amesteca pesmetul cu faina de porumb, in proportie de 1:1.
In a treia bate ouale cu boia de ardei, condimente pentru peste, sare si piper.
Pane si prajire:
Treci fiecare bucata de peste prin faina alba, apoi prin oul batut si la final prin amestecul de pesmet si faina de porumb.
Prajeste fileurile in ulei incins, la foc mediu, pana devin aurii si crocante.
Se serveste fierbinte, alaturi de garniturile preferate – cartofi natur si salata de varza murata sunt combinatia perfecta!