Aceasta reteta de piept de pui marinat si invelit intr-o crusta crocanta de fulgi de porumb este o alegere delicioasa pentru o masa rapida si savuroasa. Cu un amestec echilibrat de condimente si texturi, acest preparat poate fi adaptat usor preferintelor tale, fie ca il servesti prajit sau copt la cuptor.
Ingrediente
600 g piept de pui dezosat fara piele
Ingrediente Marinada
200 ml lapte batut sau iaurt de baut
1/2 lingurita lingurita boia
1 praf de sumac
1 lingurita turmeric
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita sare
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita piper
Ingrediente Pentru Crusta
200 g fulgi de porumb
50 g parmezan ras
1/2 lingurita turmeric optional
Mod de preparare
Marinarea
Incepeti prin a spala pieptul de pui, apoi uscati-l cu servetele de hartie. Taiati carnea in fasii de aproximativ 3-4 cm latime, sau dupa preferinta. Intr-un bol, combinati laptele batut sau iaurtul cu usturoiul zdrobit, sumacul, turmericul, boiaua, chimenul, sarea si piperul. Adaugati fasiile de carne in acest amestec, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l la frigider pentru cel putin o ora, sau chiar peste noapte, pentru a permite aromelor sa patrunda in carne.
Prepararea Crustei
Zdrobiti fulgii de porumb folosind un robot de bucatarie sau un mojar. Intr-un alt bol, amestecati fulgii de porumb zdrobiti cu parmezanul ras si, daca doriti, cu turmeric.
Prajirea sau Coacerea
Dupa ce carnea s-a marinat suficient, incalziti uleiul. Scoateti bucatile de carne din marinada si treceti-le prin amestecul de fulgi de porumb, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins pana devin aurii. Dupa prajire, asezati-le pe un platou acoperit cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Alternativ, puteti aseza bucatile de carne pregatite in tava si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau pana cand devin rumene.
SFATURI
Aceste bucati de pui pot fi servite alaturi de diverse sosuri sau salate. Pentru o crusta extra crocanta, este indicat sa lasati carnea la marinat peste noapte. Daca preferati, turmericul poate fi omis din crusta, iar condimentele pot fi adaptate dupa gust.
Indiferent daca il pregatiti pentru o cina rapida sau pentru a impresiona invitatii, acest piept de pui cu crusta crocanta va fi cu siguranta un succes. Servit cu sosurile si garniturile preferate, acest preparat combina perfect aromele si crocantul intr-un fel de mancare ce va deveni rapid unul dintre favoritele tale!
Paste cu bacon si sos de smantana
Ingrediente:
160 g paste
100 g bacon afumat (puteti folosi si Kaiser sau costita afumata)
120g smantana grasa cu 20% grasime
2 galbenusuri
sare si piper dupa gust
putin busuioc
25 g parmezan ras
1 lingura de ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce sunt gata, scurge-le bine de apa si lasa-le deoparte. Taie baconul, kaiserul sau costita, in functie de ce alegi sa folosesti, in fasii sau cubulete.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie, adauga baconul si caleste-l pana devine usor rumenit. Adauga apoi pastele fierte, amestecand bine, si ia tigaia de pe foc.
Intr-un bol separat, amesteca smantana cu galbenusurile si parmezanul. Condimenteaza cu sare si piper macinat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Toarna acest amestec peste pastele din tigaie cat inca sunt fierbinti. Este important sa nu pui tigaia inapoi pe foc, deoarece smantana se poate branzi. Caldura tigaii si a pastelor va fi suficienta pentru a gati galbenusurile, care se vor gati la aproximativ 70°C.
Asezoneaza pastele cu busuioc proaspat si serveste-le cat sunt inca calde.