Piept de pui in sos de mustar

Pregateste un pranz aromat, suculent si cremos cu piept de pui gatit in sos de mustar. Este o reteta rapida, economica si suficienta pentru doua zile.

Ingrediente
2 fileuri de piept de pui (aproximativ 400 g fiecare)
2 cepe mari (aproximativ 300 g)
Ulei pentru prajit (15 ml, aproximativ 1 lingura)
10 g condiment pentru pui
1 lingurita de maghiran
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita boia dulce
1 lingurita busuioc uscat
Sare si piper dupa gust
250 g mustar (un borcan)
200 ml smantana pentru gatit (30% grasime)
20 g patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie mare sau intr-o cratita tip tuci. Taie ceapa rondele si asaza-le pe fundul tigaii. Deasupra, pune pieptul de pui taiat in bucati mai mici.
Presara deasupra condimentul pentru pui, maghiranul, usturoiul granulat, boiaua dulce si busuiocul.
Gateste pieptul de pui pe ambele parti, avand grija sa-l intorci. Adauga din nou aceleasi condimente pe partea cealalta.
Toarna putina apa (aproximativ 100 ml) in tigaie si lasa puiul sa se inabuse cateva minute.
Adauga mustarul si smantana in tigaie, amesteca bine si lasa totul sa fiarba la foc mic, cu capacul pus, pana cand carnea devine frageda si sosul se ingroasa.
Presara patrunjel proaspat deasupra inainte de a servi.

De ce sa alegi aceasta reteta?
Pieptul de pui preparat astfel este extrem de fraged si savuros, iar sosul de mustar ii ofera o aroma intensa, perfect echilibrata de cremozitatea smantanii. Reteta este usoara, rapida si suficienta pentru doua zile, economisindu-ti timp si bani. Serveste cu orez, cartofi sau paine proaspata, iar intreaga familie va fi incantata!