Pizza de casa la tigaie – rapida si foarte gustoasa

Aceasta reteta de pizza preparata direct pe tigaie este perfecta pentru momentele in care doresti o masa rapida si gustoasa. Cu ingrediente simple si un timp scurt de preparare, pizza la tigaie devine alegerea ideala pentru un pranz sau o gustare savuroasa, utilizand resturile din frigider. Perfecta pentru copii si adulti deopotriva!

Ingrediente pentru aluat:
130 g faina de grau
1 lingurita drojdie proaspata
80 ml apa calda
2 linguri ulei
1/3 lingurita sare
1/3 lingurita zahar
Un praf de piper
1 lingurita oregano

Ingrediente pentru topping:
Cateva felii de sunca
1 rosie
2-3 ciuperci
100 g cascaval
2-3 linguri pasta de tomate sau passata
1 lingurita unt

Mod de preparare:

Prepararea aluatului: Amesteca faina cernuta cu sarea si oregano pisat. Dizolva drojdia cu zaharul in apa calda, adauga uleiul si toarna compozitia peste faina. Framanta aluatul cu o lingura pana devine omogen.
Pregatirea tigaii: Unge tigaia (cu diametrul de minim 28 cm) cu putin unt si presara faina. Cu mainile pudrate cu faina, intinde aluatul pe marimea bazei tigaii.
Lasarea la dospit: Acopera tigaia cu un capac si lasa aluatul sa creasca timp de 20 de minute.
Pregatirea ingredientelor: Taie ciupercile felii si caleste-le usor in unt. Sunca se taie fasii, iar rosia felii. Rade cascavalul.
Coacerea pizzei: Cand aluatul a crescut putin, porneste aragazul la foc mic si incalzeste usor. Dupa 5 minute, intoarce aluatul pe cealalta parte si unge-l cu pasta de tomate. Adauga sunca, ciupercile, rosiile si presara cascavalul ras. Acopera tigaia si lasa pizza sa se coaca inca 8-10 minute, pana cand cascavalul se topeste complet.

Pizza rapida la tigaie este gata, perfecta alaturi de sosuri precum cel de rosii sau usturoi!